Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt bérét követelve verekedett a kirúgott ózdi eladónő

| 2018. 10. 16. | 13:31:00
A sértett az eszméletét is elvesztette.
Elmaradt bérét követelve verekedett a kirúgott ózdi eladónő
Hirdetés
Hirdetés

A 25 éves vádlott egy helyi ruházati üzletben dolgozott, azonban megszüntették munkaviszonyát. Úgy ítélte meg, hogy munkáltatója 30 ezer forint összegű munkabérrel adós maradt felé, ezért 2017. november közepén a délutáni órákban bement az üzletbe, ahol a bolt tulajdonosának barátjától követelte az elmaradt munkabért.

A férfi közölte vele, mivel nem ő az üzlettulajdonos, ezért nem fizethet, majd a vádlott bement a raktárba, és ott – az egyik bolti alkalmazott tiltakozása ellenére – a korábban hátrahagyott dolgait összekészítette és a hátizsákjába pakolta.

A boltvezető barátja távozásra szólította fel, de a vádlott tőle továbbra is a munkabér-hátralékot követelte azzal, hogy amennyiben azt nem fizeti ki részére, akkor különböző árucikkeket fog elvinni a boltból.

A férfi tájékoztatta, hogy nem adhat neki árukat, sem pénzt, várja meg a tulajdonos megérkezését. Közöttük a szóváltás egyre ingerültebbé vált, és a vádlott a távozni akaró sértettet a ruhájánál fogva megragadta és visszarántotta, vele tovább vitatkozott.

Mivel a vita eredményeként sem jutott a pénzéhez, a sértettet egy alkalommal a jobb fülénél a fején megütötte, amitől a férfi a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

Miután a sértett magához tért, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy ha nem kapja meg a pénzét, akkor hívni fog egy személyt, aki megveri a sértettet, és a bolt berendezési tárgyait is összetöri. A vádlott és a sértett közötti vitának, illetőleg a bántalmazásnak időlegesen az vetett véget, hogy az egyik dolgozó bement a raktárba, de a vádlott továbbra is követelőzött, majd távozása közben, az üzletből kifelé menet, a vásárlók jelenlétében a sértettet még egy esetben mellkason ütötte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés