Hirdetés
Hirdetés

Forró kályhának esett egy gyerek Alsózsolcán, nem vitték orvoshoz

| 2018. 10. 17. | 10:40:00
Az anyát és az apát is elítélte a bíróság.
Forró kályhának esett egy gyerek Alsózsolcán, nem vitték orvoshoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatti ügyet tárgyaltak. Az október 16-án kimondott ítélet szerint a vádlottak alsózsolcai otthonukban nevelték két kiskorú gyermeküket. A gyámhatóság 2015 márciusában védelembe vette a gyermekeket, mivel a szülők számukra nem biztosították a megfelelő higiénés körülményeket, a ház és a hozzá tartozó udvar szemetes, lakhatásra alkalmatlan volt. A vádlottak a határozat ellenére továbbra is elhanyagolták a gyermekeket, az óvodába is piszkosan, ápolatlanul hordták őket, a gyámhatóság munkatársaival nem működtek együtt.

Az egyik gyermek 2016 májusában a forró kályhának esett, azonban az anya védőnői utasítás ellenére sem vitte el a háziorvoshoz, csak később az ügyeletre, ahol azonnali kórházi kezelést ajánlottak. A vádlott ezt nem fogadta el, 5 nappal később vitte csak orvoshoz a gyermeket.

Az előkészítő ülésen a vádlottak beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyalásról. A bíróság elfogadta a szülők beismerő vallomását, és az új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. A vádlottakat a bíróság a kiskorú veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek. A büntetlen előéletű elsőrendű vádlottat 10 hónap, míg a büntetett előéletű másodrendű vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az anyával szemben kiszabott szabadságvesztés büntetést 1 év, az apa esetén 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés