Hirdetés

Késeléssé fajult a volt zárkatársak vitája Sárospatakon

borsodihir.hu

2018.10.09. 09:36

Késeléssé fajult a volt zárkatársak vitája Sárospatakon
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

Rosszul végződött a találkozás.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt – olvasható október 9-i közleményükben.

A vádlottak 2017. június közepén, délután, Sárospatakon, a vasútállomás épületénél tartózkodtak, több ismeretségi körükbe tartozó személlyel.

A vádlottak közül a 41 éves és a 23 éves férfi korábbról is ismerte egymást, ugyanis más ügyben a szabadságvesztés büntetésüket közösen töltötték, és a börtönben konfliktus alakult ki közöttük.

Találkozásukkor először üdvözölték egymást, később azonban a korábbi ellentét miatt durva, becsmérlő kifejezésekkel vitatkozni kezdtek, majd verekedni hívták egymást, és dulakodtak.

Ebbe a helyzetbe avatkozott bele az egyik további vádlott, aki a dulakodó felek közül az egyiket meg akarta ütni, de az sikertelen volt. Ekkor a 41 éves vádlott kést vett elő, és azzal indult korábbi zárkatársa felé. Ezt látva, a 19 éves vádlott-társuk a kést rántó vádlottat arcon ütötte, majd megragadta és ellökte, amitől az elesett. A földön lévő vádlott a kezében lévő késsel hadonászott az őt földre vivő férfi felé, miközben a 19 éves vádlott észrevette, hogy a 40 éves férfi vádlott-társuk egy késsel támadólag felé indul. Védekezésül felemelte a bal kezét, ekkor az általa korábban földre vitt vádlott felállt, jobb kezével magához húzta a vádlottat és a kezében lévő késsel félkörös mozdulattal mellkason szúrta.

A szúrás következtében a 19 éves vádlott súlyos, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás hiányában halállal is végződhetett volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a szúrást kivitelező letartóztatásban lévő vádlottal szemben és további két vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg egy vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.
Sárospatakkéselés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés