Hirdetés

Késeléssé fajult a volt zárkatársak vitája Sárospatakon

borsodihir.hu

2018.10.09. 09:36

Késeléssé fajult a volt zárkatársak vitája Sárospatakon
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

Rosszul végződött a találkozás.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt – olvasható október 9-i közleményükben.

A vádlottak 2017. június közepén, délután, Sárospatakon, a vasútállomás épületénél tartózkodtak, több ismeretségi körükbe tartozó személlyel.

A vádlottak közül a 41 éves és a 23 éves férfi korábbról is ismerte egymást, ugyanis más ügyben a szabadságvesztés büntetésüket közösen töltötték, és a börtönben konfliktus alakult ki közöttük.

Találkozásukkor először üdvözölték egymást, később azonban a korábbi ellentét miatt durva, becsmérlő kifejezésekkel vitatkozni kezdtek, majd verekedni hívták egymást, és dulakodtak.

Ebbe a helyzetbe avatkozott bele az egyik további vádlott, aki a dulakodó felek közül az egyiket meg akarta ütni, de az sikertelen volt. Ekkor a 41 éves vádlott kést vett elő, és azzal indult korábbi zárkatársa felé. Ezt látva, a 19 éves vádlott-társuk a kést rántó vádlottat arcon ütötte, majd megragadta és ellökte, amitől az elesett. A földön lévő vádlott a kezében lévő késsel hadonászott az őt földre vivő férfi felé, miközben a 19 éves vádlott észrevette, hogy a 40 éves férfi vádlott-társuk egy késsel támadólag felé indul. Védekezésül felemelte a bal kezét, ekkor az általa korábban földre vitt vádlott felállt, jobb kezével magához húzta a vádlottat és a kezében lévő késsel félkörös mozdulattal mellkason szúrta.

A szúrás következtében a 19 éves vádlott súlyos, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás hiányában halállal is végződhetett volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a szúrást kivitelező letartóztatásban lévő vádlottal szemben és további két vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg egy vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.
Sárospatakkéselés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti