Hirdetés
Hirdetés

Késsel támadt az utasokra egy férfi a szerencsi vonaton

| 2018. 10. 03. | 15:58:00
A bíró fegyházba küldené az elkövetőt.
Késsel támadt az utasokra egy férfi a szerencsi vonaton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, akit felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondtak ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságon október 3-án.

Az ítélet szerint gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy váltása nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra.

A menetjegyét ellenőrizni kívánó kalauz kérdésére kést rántott, hadonászni és életveszélyesen fenyegetőzni kezdett, hogy megöl mindenkit.

A kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik kocsiba. A vádlottat a kiértesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

A kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezen minőségében a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat 7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményt nem talált, súlyosító körülmény volt azonban, hogy a vádlott több alkalommal volt már büntetve.

Hirdetés
Hirdetés