Hirdetés
Hirdetés

Megverte ismerősét – hét évre fegyházzal sújtották

| 2018. 10. 09. | 17:41:00
Miskolcon ítélet született.
Megverte ismerősét – hét évre fegyházzal sújtották
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt jogerősen 7 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki az egyik ismerősét életveszélyesen bántalmazta egy ifjúsági parkban.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 augusztusában Tiszaújvárosban egy ifjúsági parkban a sértettel egy társaságban szórakozott, bográcsban főztek és italoztak. A vádlott előzetes szóváltás nélkül a nőt egy alkalommal ököllel az arcán megütötte, melynek következtében elkezdett vérezni az orra. Tizenöt perc elteltével ismét megütötte a sértettet, minek következtében a nő a földre esett, és eszméletét vesztette. A sértett olyan súlyos fejsérülést szenvedett, mely közvetlen életveszélyt idézett elő nála.

A bántalmazás következtében a sértett járása elnehezült, így a maradandó fogyatékosság kialakulását is megállapította a bíróság.

A törvényszék a vádlottat a fenti cselekmény miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte, hogy beismerte a cselekmény elkövetését, és megbánó magatartást tanúsított. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekményt többszörös visszaesőként, ittas állapotban követte el.

Hirdetés
Hirdetés