Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mellrákellenes sétát tartottak Ózdon

| 2018. 10. 29. | 10:22:00
Az önvizsgálat fontosságára hívták fel a figyelmet.
Mellrákellenes sétát tartottak Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Harmadszor tartottak mellrákellenes sétát, és a betegséghez kapcsolódó előadásokat Ózdon a hétvégén. A rendezvényt a magát ma már gyógyultnak valló Nagy Károlyné Dobó Katalin és Sántha Klára védőnő hívta életre évekkel ezelőtt. Idén a debreceni Kenézy Emlőcentrum főorvosa és egy természetgyógyász is beszélt az önvizsgálat fontosságáról, és a gyógyítási lehetőségekről.

Rózsaszín szalaggal a ruhájukon és léggömbbel a kezükben gyülekeztek a séta résztvevői a Városház téren.

Zsuponyó Anett védőnő, önkormányzati képviselő köszöntötte mindazokat, akik már megküzdöttek vagy éppen küzdenek a betegséggel, esetleg hozzátartozójukat, ismerőseiket támogatják. A köszöntő után közösen sétáltak át az Olvasóhoz, ahol Nagy Károlyné Dobó Katalin, a rendezvény egyik szervezője szólt a megjelentekhez. Ő maga is megküzdött a daganatos betegséggel, így kiemelten fontosnak tartja a figyelemfelhívást.

Dezsőfi Tibor belgyógyász főorvos, klinikai onkológus megnyitójában az önvizsgálat fontosságát hangsúlyozta, kiemelve: az orvostudomány jelenlegi állása szerint több gyógymód is rendelkezésre áll, mégis sok áldozatot követel a betegség, ugyanis gyakran nem diagnosztizálják időben. Ezt követően két előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Elsőként Sebő Éva, a debreceni Kenézy Emlőcentrum főorvosa beszélt a mellrák gyakoriságáról, gyógyítási lehetőségeiről, majd a rendezvény Széles Annamária természetgyógyász előadásával zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés