Négy közel-keleti keresztény üldözött tanul a Miskolci Egyetemen

www.vaticannews.va

2018.10.29. 11:43

Négy közel-keleti keresztény üldözött tanul a Miskolci Egyetemen
Makkai László görögkatolikus püspöki helynök, egyetemi lelkész a Vatikáni RádióbanMakkai László görögkatolikus püspöki helynök, egyetemi lelkész a Vatikáni Rádióban

Műszaki képzésben vesznek részt.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Egyetemen a múlt évben négy olyan közel-keleti fiatal tanult, akik részesültek az Üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság ösztöndíjában. Részint a műszaki képzésben vesznek részt – fogalmazott Makkai László görögkatolikus püspöki helynök, egyetemi lelkész a Vatikáni Rádiónak. Mint elmondta, nagyon jó kapcsolat alakult ki a fiatalokkal, akiknek minden vasárnap angol nyelvű katolikus szentmisét biztosítanak. Különféle programokat szerveznek számukra, vacsorára hívják őket, hogy beszélgessenek velük és megpróbálják az egyetemi lelkiségi életbe is bekapcsolni.

Elmondásuk alapján olyan helyekről érkeztek, ahonnan menekülniük kellett egy éjszaka leforgása alatt. 

Lassan normalizálódik a helyzet otthonaikban is és bátrabban térnek haza hosszabb időre egy-egy szünet alkalmával. Nagyon jól érzik magukat Magyarországon és talán szívesen maradnának is, de érzik azt a felelősséget, hogy otthon van dolguk és vissza kell térniük – hangsúlyozta Makkai László atya. 

miskolci egyetemüldözöttMakkai László

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés