Hirdetés
Hirdetés

Csoportosan támadtak a miskolci rendőrökre – itt az ítélet!

| 2018. 11. 21. | 17:01:00
Sörözőben hangoskodtak.
Csoportosan támadtak a miskolci rendőrökre – itt az ítélet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék helybenhagyta a járásbíróság június 20-án kihirdetett azon ítéletét, melyben

valamennyi vádlottat bűnösnek mondott ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

Az elsőfokú ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlottak 2017. február 4-én az éjszakai órákban egy miskolci sörözőben hangoskodtak. A rendbontással többszöri felhívásra sem hagytak fel, a helyiség tulajdonosa értesítette a rendőrséget. Miután a helyszínre érkező egyik rendőr kérdőre vonta az éppen ordítozó másodrendű vádlottat, a férfi megragadta a rendőr egyenruháját. Ekkor a másik rendőr a társa segítségére sietett, mire a másodrendű vádlott édesanyja, a harmadrendű vádlott kiabálni kezdett, hogy „engedjétek el, ne bántsátok a fiamat, ti gyilkosok”. A dulakodásba bekapcsolódott az elsőrendű vádlott is, majd a kialakult helyzetnek két ott tartózkodó vendég segítségével a kiérkező rendőri erősítés tagjai vetettek véget.

A járásbíróság a vádlottakat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Az ítélettel szemben kizárólag a harmadrendű vádlott és védője élt fellebbezéssel a büntetés enyhítése érdekében, mert szerinte neki nem volt kezdeményező szerepe, ő csak utólagosan kapcsolódott be a cselekménybe.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, és tekintettel arra, hogy a harmadrendű vádlott két rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan, a járásbíróság által kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, így azt helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés