Hirdetés

Gospel-varázslat érkezik Miskolcra

| 2018. 11. 28. | 11:43:00
Interjú David Brattonnal.
Gospel-varázslat érkezik Miskolcra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A New Direction Gospel Choir 1997-es évek elején alakult. Mit lehet tudni a kórusról?
– Travis Bryan alapította a kórust, számos díjat és elismerést nyertünk az évtizedek során. Amerikában jelenleg is az egyik legnépszerűbb, legközkedveltebb kórusok közé tartozunk. Az első nagydíjat 2011-ben Atlantában nyertük a National Gospel of Fame-ben. Két évvel később, 2013-ban a Verizon How Sweet The Sound rangos gospelversenyét, 2015-ben Louisville-ben a National Choir Explosiont a közönségdíjjal együtt, majd 2016-ban az alabamai Huntsville-ben a Joyful Noize kórusverseny első díját is megnyertük. 

Mit lehet tudni a kórusotok tagjairól?
Fiatal lendületes csapat, többségük még egyetemista. Az idei európai turnénk során 27 tagból áll a kórus, 5 tagú az élőzenekar, valamint 3 fő szólista. Mindannyian elkötelezettek vagyunk a vallás és a zene szeretete iránt.

A rajongókkal milyen a kapcsolatotok? A Facebook-oldalatokon látható, hogy nem kizárólag az Egyesült Államokban kedvelnek Benneteket.
– Az New Direction folyamatosan növeli népszerűségét, rengeteg országban jártunk már, valamint televíziós műsorokban is szerepeltük, mint például a Bobby Jones Gospel Show, Dewitt Johns, ahol olyan nemzetközi sztárokkal is felléphettünk, mint például Kevin Davidson&The Voices.

Hogyan zajlik a felkészülésetek egy turnéra? Állandó repertoárral érkeztek egy-egy koncertre, vagy készültök valami különleges meglepetéssel a miskolci és nyíregyházi nézőközönség számára?
– Éppen az új dalainkon dolgozunk, amelyek mellett a régi kedvencek is felcsendülnek minden egyes koncerten. Emellett természetesen karácsonyi különlegessel is készülünk a közönség számára.

Az Every Praise című világslágered több mint 40 héten át vezette a Billboard Gospel listját. Tudtad, hogy azóta már magyar nyelven is felénekelték?
– A menedzserem, Jeney Domokos említette, azóta meg is hallgattam a dalt, és nagy büszkeséggel tölt el.

Nem első alkalommal jársz Magyarországon, hiszen például 2013-ban a New York Gospel Choir szólistájaként már Miskolcon is felléptél. Van esetleg valami, ami emlékezetes maradt számodra Magyarországról?
– A hallgatóság csodálatos volt Miskolcon. Szívet melengető szeretetet és energiát kaptunk tőlük. Fantasztikus teltházas koncert volt, izgatottan várom, hogy ismét előttük énekeljek.

A koncerten kívül van ilyenkor arra lehetőségeteket, hogy megnézzétek a helyi nevezetességeket?
Öt koncertünk lesz Magyarországon – Miskolc mellett Székesfehérváron, Debrecenben, Nyíregyházán és Sopronban –, reméljük, hogy a fellépések mellett lesz időnk megtekinteni néhány történelmi nevezetességet, és megismerkedni kicsit jobban az ország kultúrájával is.

Háromszor koncerteztél a pápa előtt, ebből kétszer a Vatikán karácsonyi koncertjén, énekeltél Barack Obamának, felléptél Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel, eredményesen szerepeltetek az elmúlt években több kórusversenyen. Mire vágysz még ilyen sikerek után?  
– Az eddig megadatott nagyszerű lehetőségek ellenére sem pihenek, folytatjuk a kemény munkát. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kiváló zenét, tökéletes előadást nyújtsunk, amely inspirálóan hat minél több emberre az egész világon. Persze örömmel énekelnénk ismét a pápa előtt a Vatikán karácsonyi koncertjén.

GOSPEL KARÁCSONY: a New Direction Gospel Chor (USA) koncertje

Nyíregyháza:
december 6. 19 óra
Kapunyitás: 18 óra
Helyszín: Nyíregyháza, Evangélikus templom (Luther tér)
Jegyárak: (helyfoglalás érkezési sorrendben)
Kiemelt ülőhely: 5 900 Ft 
Ülőhely: 4 900 Ft
jegyek kaphatók:
Váci Mihály Kulturális Központ (Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)
99,4 Sunshine FM szerkesztőség: (Nyíregyháza, Szabadság tér 11. V. emelet) 
Kelet-Magyarország szerkesztőség: (Nyíregyháza, Dózsa György utca 4-6.)
online ITT 

Miskolc:
december 7. 19 óra
Kapunyitás: 18 óra
Helyszín: Miskolc, Evangélikus templom (Hunyadi utca 8., Luther udvar)
Jegyárak: (helyfoglalás érkezési sorrendben)
Kiemelt ülőhely: 5 900 Ft
Ülőhely: 4 900 Ft
jegyek kaphatók: 
Észak-Magyarország szerkesztőség (Miskolc, Zsolcai kapu 3.)
Tourinform Iroda és Miskolc Bolt (Miskolc, Széchenyi utca 16.)
Filharmónia (Miskolc, Kossuth Lajos utca 3.)
online ITT 

Hirdetés