Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hirdettek az encsi fosztogatók ügyében

| 2018. 11. 27. | 14:55:00
Hiába kértek jelentős enyhítést.
Ítéletet hirdettek az encsi fosztogatók ügyében
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett november 27-én annak a két férfinak és nő társuknak az ügyében, akiket csoportosan elkövetett kifosztás elkövetése miatt talált bűnösnek az Encsi Járásbíróság.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 3 év, a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap, míg a harmadrendű vádlottat 8 év szabadságvesztésre ítélte. A büntetés végrehajtását a másodrendű vádlott esetében 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Mindhárom vádlottat kifosztás elkövetése miatt ítélete el az elsőfokú bíróság. Az elsőrendű vádlottat továbbá jármű önkényes elvétele és lopás miatt is bűnösnek mondta ki. Az ítéletet ellen a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést a büntetés jelentős enyhítése érdekében.

Az elsőfokú ítélet szerint a két férfi, az első- és a harmadrendű vádlottak először 2015 májusában az encsi kenyérgyár öltözőjének szekrényéből vittek el – körülbelül háromezer forint értékben – ruhákat, személyes használati tárgyakat. Júliusban csatlakozott hozzájuk a másodrendű vádlott is, akivel a Halmaj külterületén található kamionparkolóban egy álló teherautóból, az éppen alvó sofőr mellől vittek el egy hatvanezer forint értékű laptopot. A számítógépet az elsőrendű vádlott vette el, miközben a másod- és harmadrendű vádlottak figyeltek, nem megy-e valaki arra.

A cselekménysorozat 2015 novemberében ért véget, amikor az elsőrendű vádlott egy mérai lakóházból elvett egy slusszkulcsot, majd az udvaron álló kocsiba ült, hogy azzal autózzon egyet.

Furikázás közben egy szabályosan parkoló autóba hajtott, amitől megijedt és elszaladt a helyszínről. Ezzel több mint háromszázezer forint kárt okozott a gépjárművekben. A cselekmények elkövetésekor az első- és másodrendű vádlottak fiatalkorúak voltak.

A másodfokú bíróság kifejtette, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes és a járásbíróság által kiszabott büntetés az első- és másodrendű vádlottak vonatkozásában arányban is áll az elkövetett bűncselekményekkel. A törvényszék kizárólag a harmadrendű vádlott esetében látott lehetőséget a szabadságvesztés 6 évre enyhítésére, ugyanis a cselekmények elkövetésében a „megfigyelő” szerepét töltötte be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés