Hirdetés
Hirdetés

Milliárdos beruházás, újabb munkahelyek Miskolcon!

| 2018. 11. 08. | 19:28:00
Magasan képzett informatikai szakembereket várnak.
Milliárdos beruházás, újabb munkahelyek Miskolcon!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Evosoft Hungary Kft. az ország vezető szoftverfejlesztő vállalata, amely a német Siemens vállalat tulajdonában van.

Az Evosoft két beruházásából az egyik K+F+I fejlesztés, 4,5 milliárd forint összegben, ez a projekt Budapesten és Miskolcon valósul meg, és 75 új munkahelyet hoz létre. A másik munkahely-teremtő beruházást Miskolcon és Szegeden hajtják végre, ez 700 millió forintba kerül és 50 új munkahelyet teremt.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az Evosoft a két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a magyar államtól. A miniszter felidézte, hogy az IBM egyik legutóbbi felmérése szerint Magyarország a világ államai között a hetedik legnépszerűbb befektetési terület, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara egyik legutóbbi összegzése szerint pedig a Magyarországon működő német cégek több mint 80 százaléka újra itt fektetne be. Szijjártó Péter szerint ezzel a beruházással tovább erősödik a Magyarország és Németország közötti befektetői és kereskedelmi kapcsolat, a Németországba irányuló magyar export idén már meghaladta a 20 milliárd eurót.

Hirdetés
Hirdetés