Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriások szövetkeztek Miskolcon: az új mérnökgeneráció a tét

| 2018. 11. 20. | 16:01:00
Aláírt az egyetem és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.
Óriások szövetkeztek Miskolcon: az új mérnökgeneráció a tét
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive miskolci gyáregysége, melynek célja az erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása és kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formáinak meghatározása, munkaprogramok kidolgozása.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. hosszú távra tervez Miskolcon. A vállalat jövőképében szerepel egy új mérnökgeneráció kinevelése, melynek érdekében a cég a Miskolci Egyetemhez való kapcsolatát is szorosabbra kívánja fűzni, ennek hatékonyságát növelni, és ezáltal potenciális munkavállalókat megnyerni  az egyetem hallgatói közül.

A stratégiai együttműködés részét képezik a gyárlátogatások, diplomamunkák és a vendégoktatók (a vállalat középvezetői, szakemberei) által tartott egyetemi előadások, melyek az elméleti információkat gyakorlati példákkal egészítik ki. Az oktatások nem korlátozódnak kizárólag szakmai tárgyakra, a vállalat részt vesz kompetenciafejlesztő tantárgyak oktatásában is.

Eddig a diákok állásbörzék, gyakornoki programok, duális képzések keretében ismerkedhettek az autóipari innovációkkal, ám a vállalat a jövőben még szorosabbra szeretné fűzni az egyetemmel való kapcsolatát. A korábbi programok továbbra is megmaradnak, de még nagyobb hangsúlyt helyeznek a gyakorlati tapasztalatokra, a diákok pedig több lehetőséget kapnak majd képességeik fejlesztésére. A vállalat részt vesz továbbá az egyetem rendezvényein és szakmailag támogatja azokat. A két fél erősebb hangsúlyt fektet a köztük lévő kommunikációra, a cég folyamatosan tájékoztatja a hallgatókat a karrierlehetőségekről, a tanulók megismerkedhetnek a karrierirodán keresztül a cég arculatával, termékeivel, értesülhetnek a napi aktualitásokról.

A munkaprogramok között terveznek közös kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket, mely során a felek szoros együttműködése valósul meg. A felek mind infrastrukturális kapacitásukkal, mind szakember gárdájukkal támogatják egymást.

– Bármilyen megállapodás akkor születhet meg, ha az érdekelt és érintett felek szabad akarata találkozik. A megállapodás azonban előnyös is kell legyen mindkét fél számára, hiszen nyilvánvalóan ez a célja megkötésének. A Miskolci Egyetem számára előnyös a megállapodás, mert a világ egyik vezető gépjárműipari vállalkozásáról van szó, amely a piac aktív szereplőjeként alakítja és formálja a járműipar robbanómotoroktól az elektromos meghajtásig vezető útját, és ezen cégnek a kutatómunkájába, fejlesztéseibe és mindennapi termelési gyakorlatába kapcsolódhatnak be az egyetemi hallgatók és kutatók. A Starters E-Components Generators Automotive Hungary számára pedig az előnyöket abban látom, hogy a társaság részt vehet az egyetemi oktató és kutató munkában, továbbá az együttműködés révén kiválóan képzett mérnökökkel gazdagodhat.” – fejtette ki Torma András, az egyetem rektora.

– Kiemelt célunk a K+F+I folyamatok elősegítése, a közös kutatások feltételeinek megteremtése és elősegítése. Egyetemünknek egyik fontos feladata a régiónkban működő vállalatokkal való együttműködés, így a Miskolci Egyetem hosszú távon számít erre stratégiai együttműködésre – tette hozzá Dr. Deák Csaba, kancellár.

Az SEG Automotive vállalatról

Az SEG Automotive története szorosan összefügg az autózás történetével. Az indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagyhírű BOSCH részlegből 2018-ban alakult társaság több mint egy évszázados járműipari innovációt tudhat maga mögött, az indítómotoroktól, a generátorokon és a start-stop rendszeren át az lágy (mild) hibrid megoldásokig. Az SEG Automotive aktív szereplőként alakítja a járműipar robbanómotoroktól az elektromos meghajtásig vezető útját, hatékony CO2 csökkentést lehetővé tevő megoldások szállításával minden motortípushoz. Autóipari szempontból a világ 16 legfontosabb piacán jelen levő, több mint 8 000 alkalmazottat foglalkoztató SEG Automotive a legmagasabb színvonalú mérnöki megoldásokat és termékszakértelmet biztosító hálózatot működtet, Németországtól Kínáig. A társaság termékeit a legmodernebb technológiai megoldások és legmagasabb szintű minőségi standardok teszik egyedülállóvá: világszerte szinten minden autóipari OEM társaság az SEG Automotive testre szabott megoldásait használja személy- és haszongépjárművekhez egyaránt. Magyarországon a vállalat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés