Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött marad az apját megölő nyékládházi férfi

| 2018. 11. 03. | 10:12:00
Elfajult a veszekedés.
Rács mögött marad az apját megölő nyékládházi férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta a letartóztatását annak a férfinak, aki szilveszter éjjel ittas állapotban összevitatkozott szüleivel, majd megölte édesapját.

A vádlott és szülei 2017. december 31-ig együtt éltek nyékládházi otthonukban. A vád szerint az év utolsó napján már a délutáni órákban megkezdték az italozást, mely estére veszekedésbe torkollott. A férfi a lépcsőnek háttal álló apját lelökte a lépcsőről, aki nekiesett a bejárati ajtónak. Ekkor a vádlott egy 3 cm széles, 1 méternél hosszabb fa karóval legalább két alkalommal fejbe vágta a földön fekvő sértettet, majd fojtogatta őt.

A vádlott 6 órával később értesítette a mentőket, akik már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A vádlottal szemben emberölés bűntette miatt indult eljárás. Amennyiben a férfi bűnösségét megállapítják, vele szemben akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is kiszabható. A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a férfi a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, melyre tekintettel a törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartotta. A bíróság döntése nem jogerős, azzal szemben a vádlott fellebbezéssel élt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés