Hirdetés

Az árok fogta meg a tiszaújvárosi részeg sofőrt

police.hu

2018.12.06. 12:32

Az árok fogta meg a tiszaújvárosi részeg sofőrt

Borsodi sör és egy kis Várda keserű is volt nála.

Hirdetés

Egy ittasan a volán mögé ülő tiszaújvárosi sofőrt már csak az árok tudta megfogni. A férfi november 30-án reggel Tiszaújvárosban, a Bocskai úti kereszteződésben kanyarodás közben rosszul választotta meg járműve sebességét, emiatt kisodródott. Az autó először átsodródott a szemközti sávba, nekiütközött egy transzformátorház falának, majd az út jobb oldalára csúszott, ahol az árokba gurulva állt meg. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain november 26. és december 2. között 104 közúti közlekedési baleset történt, ebből két balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 14 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés