Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a DVTK-matek Miskolcon

| 2018. 12. 06. | 09:42:00
Nemet mondott a tőkeemelésre a város.
Elkezdődött a DVTK-matek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DFC Kft. december 5-i taggyűlése előtt vállalta az önkormányzat, hogy a Diósgyőr-szurkolók, illetve egyesületük javaslatait a város és a Miskolc Holding Zrt. nevében képviselni fogják tulajdonosi körben is - adta hírül Miskolc alpolgármestere. Kiss János közleményében örömét fejezte ki annak tekintetében, hogy a DSZK Egyesület javaslatai közül kettőt – a belvárosi jegyértékesítés lehetőségét, illetve az iskolás csoportok meccslátogatásának ügyét – a taggyűlés el is fogadta.

A másik kettőt, a klub gazdasági és szakmai döntéseinek átláthatóságát biztosító, az önkormányzat által felajánlott 2 százalékos szurkolói tulajdonlás ügyét és a jegyáraknak a csapat teljesítményéhez kötött felvetését sajnos a többségi tulajdonos nem szavazta meg.

A többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatával kapcsolatban a taggyűlésen elhangzott, hogy eddig a klub jelenlegi gazdasági helyzetét előidéző döntéseket kizárólag a Borsodsport Invest Kft. képviselői, a kisebbségi tulajdonos megkérdezése nélkül hozták meg.

Kiss hangsúlyozta, mindezek ellenére a városvezetés és a Miskolc Holding Zrt.

az országban példa nélküli módon a klubfejlesztés és labdarúgó akadémia kialakítása érdekében 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben összesen 564 millió forinttal vett részt a futballklub stabilitását biztosító tőkeemelésekben.

Ezen tőkeemelési folyamattal összefüggésben több ingatlan átruházása is megtörtént. Kiderült az is, nyolc év alatt összesen 1,45 milliárd forintot, azaz átlagosan évi 181 millió forintot juttattak a klubnak. Aláhúzták, a diósgyőri labdarúgás önkormányzati támogatása hosszú esztendők óta kiemelkedő, kiszámítható és garantált. Az alpolgármester kiemelte, mindezek alapján mondtak határozott nemet a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatára.

– Ugyanakkor reménnyel tölt el bennünket a csapatnak az utóbbi időben a bajnokságban felmutatott teljesítménye, továbbá a szurkolók és a DFC Kft tulajdonosai között, egyebek mellett javaslataink következményeképpen elindult párbeszéd – nyilatkozta Kiss János.

Hirdetés
Hirdetés