Hirdetés
Hirdetés

Emberöléssel gyanúsítanak egy idős miskolci nőt

| 2018. 12. 21. | 14:37:00
Férjével végzett.
Emberöléssel gyanúsítanak egy idős miskolci nőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság négy hónapra bűnügyi felügyeletét rendelte el annak gyanúsítottnak, aki az alapos gyanú szerint közös miskolci otthonukban olyan súlyosan bántalmazta 75 éves férjét, hogy az a helyszínen elhunyt. Az szerint a gyanúsított és idős férje az Avas lakótelep egyik társasházában éltek együtt.

Április 18-án a gyanúsított nő legalább 41 ütést mért a sértettre, aki a verés okozta sérülésekbe belehalt.

A gyanúsítottal szemben előbb halált okozó testi sértés miatt indult eljárás, azonban a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítás december 18-án különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére módosult.

Az ügyész a gyanúsított letartóztatását indítványozta.

A bíróság megállapította, mivel a gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, a büntetés mértékére figyelemmel nem zárható ki, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, ezért szabadságának korlátozása indokolt. Ugyanakkor az idős korú, megromlott egészségi állapotú gyanúsítottal szemben elegendőnek találta enyhébb kényszerintézkedésként bűnügyi felügyelet alkalmazását. A döntés során a bíróság figyelemmel volt arra is, hogy a gyanúsított 8 hónapja áll büntetőeljárás alatt, mely során a hatóságokkal együttműködött, idézésre megjelent, szökést nem kísérelt meg.

A fenti indokokra tekintettel letartóztatása nem szükséges, az esetleges szökés, elrejtőzés bűnügyi felügyelet alkalmazásával is megelőzhető.

A gyanúsítottnak a mozgását nyomon követő technikai eszközt is viselnie kell. A terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával biztosítható a bűnügyi felügyelet hatékony rendőri ellenőrzése, és a szabályok megszegése esetén a gyors rendőri intézkedés.

A bűnügyi felügyelet alatt a gyanúsított Miskolc területét engedély nélkül nem hagyhatja el, lakóhelyét nem változtathatja meg, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, letartóztathatják.

Hirdetés
Hirdetés