Hirdetés

Fegyházba kerülhet az idős nőt bántalmazó miskolci rabló

borsodihir.hu

2018.12.04. 11:03

Fegyházba kerülhet az idős nőt bántalmazó miskolci rabló
A kép illusztráció.

Ellopta a táskáját.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 18 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt.

A férfi 2017 decemberének közepén, a késő délutáni órákban Miskolcon az egyik utcában a láthatóan nehézkes és lassú járású 80 éves asszonyt erőteljes mozdulattal, mindkét vállánál fogva arccal a földre lökte.

A földön fekvő nőtől el akarta venni a kézitáskáját, azonban a nő azt megpróbálta megvédeni és erősen tartotta, ezért a férfi azt legalább kétszer megrántotta, míg végül hozzájutott és a helyszínről elfutott.

A táskát a benne lévő személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, társadalombiztosítási kártyával, illetőleg egyéb személyes tárgyakkal a közelben lévő szemétégetésre használt területen eldobta, míg a 106 500 Ft készpénzt és 8 000 Ft értékű étkezési utalványt megtartotta.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörés és vállficam sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
Miskolcrablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés