Hirdetés
Hirdetés

Kétszer szúrta mellkason testvérét Hejőbábán – elítélték

| 2018. 12. 13. | 10:51:00
Mindketten ittasak voltak.
Kétszer szúrta mellkason testvérét Hejőbábán – elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék december 12-én ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki a karácsonyi ünnepekre hazalátogatva kétszer mellkason szúrta testvérét.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2015-ben külföldön dolgozott, de a karácsonyi ünnepekre hazalátogatott a Hejőbábán élő családjához. 2015. december 29-én a férfi és annak testvére a helyi presszóban italoztak, így a kora délutáni órákban mindketten erősen ittas állapotban tértek haza.

A vádlott öccse később is folytatni akarta az italozást, ezért pénzt kért feleségétől.

Ezt a vádlott is meghallotta, felajánlotta, szívesen meghívja a társaságot, ha velük tarthat. Az öccse ezt nem szerette volna, összevesztek és lökdösődni kezdtek, a verekedő testvéreket édesanyjuk választotta szét. A tusa után mindketten a ház konyhájába mentek, ahol a vádlott elővett a fiókból egy konyhakést, mellyel az egész fiók tartalmát a földre rántotta. Édesanyjuk hajolt le és próbálta összeszedni a szétszóródott evőeszközöket. Ekkor lépett arrébb a vádlott, hogy helyet adjon az asszonynak.

Ezzel egy időben fordult a vádlott felé a cigarettát sodró öccse is, amire a vádlott azt hitte, hogy az ismét rá akar támadni, így a kezében lévő késsel két alkalommal mellkason szúrta.

A férfi a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat emberölés kísérlete miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során több enyhítő körülményt is nyomatékosan vett figyelembe a bíróság. A vádlott az eljárás során végig együttműködő volt, őszintén megbánta tettét, testvére pedig megbocsátott neki. A férfi körülményeit is rendezte az elmúlt hónapok során, munkát vállalt, melyből családját is támogatja.

Hirdetés
Hirdetés