Hirdetés
Hirdetés

Közel másfél milliárd gurult Tokajba

| 2018. 12. 29. | 17:58:00
Játszóterek, parkok épülnek, intézmények újulnak meg.
Közel másfél milliárd gurult Tokajba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megközelíti a másfél milliárd forintot az értéke annak a három nyertes pályázatnak, amelyet Tokaj nyert el az év végén. A „barna- és a zöld város” projektek mellett az idősek otthonának energetikai korszerűsítésére is közel négyszáz millió forintot költhetnek - írja a tokaj.hu.

Tokaj polgármestere, Posta György szerint nincs okuk szégyenkezni, az elmúlt négy év alatt megközelíti az ötmilliárd forintot az elnyert források összege. Ebből idén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokból (TOP) kétmilliárd forintot sikerült elnyerni. Az általános iskola illetve a tornacsarnok energetikai korszerűsítése már a végéhez közeledik, az újabb nyertes projektek értesítője pedig a napokban érkezett meg.

Az 1,4 milliárd forint három sikeres pályázat eredménye. Nyolc helyszínen végeznek el különböző beruházásokat. A Tokaji Ferenc Lakótelepnél illetve a közúti híd környékén játszóterek épülnek, megújul a városháza belső udvara és a litván szoborpark is, parkolókat is kialakítanak. Az idősek napközi otthonának udvara is átalakul, a Klapka és Gróf Apponyi utcán lévő park teljes rekonstrukciója is megvalósul. A kistokaji városrészben álló haranglábat is szeretnék eredeti állapotában visszaállítani, erről még egyeztetnek az egyházzal.
A barna város projektben a Tokaji Városüzemeltető Szervezet elavult épületeés egy gazdasági épület is megújul. A fejlesztés az Óvár utca egy szakaszát is érinti, a teljes beruházásra 526 millió forintot nyertek.
A zöld város programra 487 millió forintot költhetnek, az Időskorúak Otthonának energetikai fejlesztésére pedig 390 millió forint áll rendelkezésre.

 

Hirdetés
Hirdetés