Hirdetés

Közérdekű munkával „díjazták” a sörösüveg-dobálást Miskolcon

borsodihir.hu

2018.12.06. 10:04

Közérdekű munkával „díjazták” a sörösüveg-dobálást Miskolcon
A kép illusztráció.

A sajóládi italboltban elszabadultak az indulatok.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki sörösüveggel akarta bántalmazni egy  italbolt pultosát.

A vádlott november 2-án délután ittas állapotban megjelent az egyik helyi kocsmában, ahol az ott dolgozó pultost hangosan szidalmazta, trágár szavakkal illette, mert a nő a vádlott italbolt ajtajának támasztott kerékpárját véletlenül fellökte. A vita közben a vádlott a kezében lévő sörösüveggel fejen akarta ütni a nőt, akit azonban az italboltban tartózkodó vendégek védelmükbe vettek, körbe fogták, így a pultos be tudott menekülni a kocsmába és az ajtót bezárta.

Ekkor a vádlott a sörös üveget az ajtónak dobta, majd ököllel betörte az ajtó üvegét.

A történteket követően a vádlott másnap szintén ittas állapotban megjelent az kocsmában, azonban a pultos már nem volt hajlandó őt kiszolgálni és közölte a vádlottal,  a máshol vásárolt italt az italbolt külső asztalánál sem fogyaszthatja el, végül felszólította, hogy távozzon. Ekkor a vádlott hangosan szidalmazni kezdte az ott tartózkodó vendégeket, majd az egyik asztalról felvett egy sörösüveget, és azt a falnak vágta.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Az ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolva, gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően közérdekű munka büntetésre ítélte.
MiskolcSajólád

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés