Hirdetés
Hirdetés

Mezőkövesd jó tündérét úgy hívják: TAO

| 2018. 12. 17. | 11:59:00
Rengeteg pénz áramlott a kövesdi fociba.
Mezőkövesd jó tündérét úgy hívják: TAO
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idei szezonban a korábbiakhoz képest szerényebb összegű TAO-ra tartott igényt a Tállai Andráshoz köthető mezőkövesdi focicsapat és sportegyesület, írja az Mfor.

2018/2019-re a Mezőkövesd-Zsóry FC-nek 217,3 millió forint TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Mezőkövesd-Zsóry Sportegyesület részére pedig 30,9 milliót. A lap összesítése szerint

a kövesdi fociba a TAO-rendszer fennállása óta így összesen 3,27 milliárd forint áramlott, ennél több pénzt csak az Illés Sport Akadémia és a felcsúti alapítvány tudott összekalapozni.

Az idei sportfejlesztési programok alapján rendkívüli, nagyobb beruházásra már nem vállalkoznak Tállaiék, a program legköltségesebb tétele azonban változatlanul az utófinanszírozott tárgyi eszköz beruházás, felújítás, amire 87 millió forintot kértek. Utánpótlás-nevelésre 56, előfinanszírozott tárgyi eszközre (nem ingatlan) 38, személyi jellegű ráfordításokra 21, előfinanszírozott ingatlanberuházásra pedig 13 millió forint TAO-t igényeltek a mezőkövesdiek.

Hirdetés
Hirdetés