Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mobilitási hét: dupla elismerés Miskolcnak

| 2018. 12. 18. | 13:51:00
Az önkormányzatot is díjazták.
Mobilitási hét: dupla elismerés Miskolcnak
Hirdetés
Hirdetés

Idén rekordszámú, több mint 260 magyarországi település csatlakozott az európai közlekedési-környezetvédelmi kampányához, melyből 205 önkormányzat Autómentes Napot is rendezett: ebben a népes mezőnyben ért el nagy sikert Miskolc önkormányzata.

Negyvenöt önkormányzatot díjaztak az Európai Mobilitási Hét programjainak szervezéséért a kampányt lezáró konferencián – közölte a programsorozat magyarországi koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta, az innovációs tárca idén a tavalyi összeg dupláját, 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a programokra. Megjegyezte: a programsorozat kiemelt célja az Európai Unió tiszta közlekedésről szóló jövőképének közvetítése, amely üzenet összhangban áll az ITM céljaival.

Az ITM három kategóriában adott át elismeréseket, ebből kettőben is részesült Miskolc városa.

Nagy Dezső környezetvédelmi referens tudatta: Miskolc kiérdemelte a „Legjobb szervező önkormányzat” és a „Legjobb helyi szervező” kategória oklevelét.

Európából és a világ más részeiről összesen 2700 település csatlakozott a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés