Hirdetés
Hirdetés

Önbíráskodásig fajult a családi vita Mezőcsáton

| 2018. 12. 17. | 10:35:00
A családi pótlékot követelte, most vádat emeltek ellene.
Önbíráskodásig fajult a családi vita Mezőcsáton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 16 éves nő ellen önbíráskodás bűntette miatt.

A kiskorú nőnek a nagymamája volt a gyámja, ezért a nő gyermeke után járó családi pótlék és egyéb, az állam által folyósított járandóság felvételére, illetőleg kezelésére is jogosult volt.

2014. augusztus első napjaiban a nagymama unokájával és annak élettársával Mezőcsát belterületén találkozott, ekkor a nő kiabálva követelte tőle a gyermeke után járó családi pótlék átadását, míg az élettársa azzal fenyegette, ha nem adja oda a pénzt, akkor „kutyavilág lesz”. Valamennyien Mezőcsáton, ugyanabban az ingatlanban éltek együtt.

Este a nő és élettársa ismét veszekedni kezdtek a nagymamával, újból a pénz átadására szólították fel, mert az nekik „jár a gyermekük miatt”.

A veszekedés közben a nő megragadta a nagyanyja táskáját, és teljes erőből próbálta lerángatni a válláról, mivel azt gondolta, hogy abban lehet a pénz. Ennek során az élettársa végig biztatta őt, majd felváltva kiabáltak egymásnak, hogy „húzzad lefelé, törd el a kezét is, ha nem adja!”

A nagymama megkérte őket, menjenek ki vele a ház elé, ahol tovább folytatták a kiabálást, ezért a nyílt utcán 13 000 forintot átadott számukra, de azt kevesellték, ezért az élettárs még erősen megragadta a kezét.

Az ügyészség a korábban őrizetben volt, majd szabadlábon lévő fiatalkorú vádlottal szemben az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, és a szabadlábon lévő vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben kiszabandó közérdekű munka büntetést indítványozott azzal, hogy annak tartamába az előzetes fogvatartás teljes idejét számítsák be.

Hirdetés
Hirdetés