Hirdetés
Hirdetés

Praktikus adományt kaptak a miskolci mentők

| 2018. 12. 13. | 14:28:00
Tíz helymeghatározó készüléket vettek át a dolgozók.
Praktikus adományt kaptak a miskolci mentők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend csaknem 200 ezer forint értékben adományozott helymeghatározó készülékeket a miskolci mentőállomásnak – írja a minap.hu.

A technikai eszközök valószínűleg nagy segítséget nyújtanak majd, hiszen évente átlagosan 30 ezer riasztás és több mint 600 ezer kilométeres út vár a borsodi megyeszékhely mentőseire.

Hollósy András, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend parancsnoka elmondta, a lovagrend mindig fontosnak tartotta a segítségnyújtást.
– Ezúttal olyan szervezetnek segítettünk, amely rajtunk, mindannyiunkon segít – emelte ki.

A tíz helymeghatározó készülékből, amelyet a lovagrend tagjai december 12-én adományoztak a miskolci állomásnak, minden régi típusú mentőautóba kerül majd egy.

László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat észak-magyarországi régiójának megbízott kommunikációs munkatársa elmondta, az új autókba már beépített helyzetmeghatározó készülék van, a régiekben azonban nem volt ilyen eszköz. Ez gyorsítani és egyszerűsíteni fogja a munkát, főleg tapasztalatlanabb, új kollégáknál, akik nem rendelkeznek még komoly helyismerettel.

Hirdetés
Hirdetés