Hirdetés
Hirdetés

Prostitúcióra kényszerítették a borsodi kiskorút – itt az ítélet!

| 2018. 12. 12. | 13:31:00
Így akartak pénzt szerezni a vádlottak.
Prostitúcióra kényszerítették a borsodi kiskorút – itt az ítélet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott férfi és a harmadrendű vádlott nő között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a másodrendű vádlott férfit.

Az férfi vádlottak megállapodásuknak megfelelően úgy akartak pénzt szerezni, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ki.

Egyikük ismerőse, a kiskorú sértett ebbe beleegyezett. A vádlottak tudták, a lány még kiskorú, ennek ellenére férfiaknak „közvetítették” szexuális cselekményekre. A vádlottak a szervezésért alkalmanként kétezer forintot kaptak. A vádlottak később lakhatást is biztosítottak a sértettnek, ahonnan maguk vitték a fiatal lányt a szexuális cselekmények helyszínére. Később, amikor a lány távozni próbált, az elsőrendű vádlott megfenyegette és nem engedte el.

Később az elsőrendű vádlott a barátnőjét, a fiatalkorú harmadrendű vádlottat is prostitúcióra kérte, abba a lány beleegyezett, majd több alkalommal végzett szexuális cselekményeket pénz ellenében. A „kuncsaftokat” az első- és másodrendű vádlottak szerezték, a pénz is hozzájuk került.

A bíróság kerítés, prostitúció elősegítése, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése miatt az elsőrendű vádlottat 6 év büntetésre ítélte, a fiatalkorú harmadrendű vádlottat próbára bocsátotta, a további vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és próbára bocsátást alkalmazott.

A bíróság ítéletével szemben az elsőrendű vádlott és az egyik „kuncsaft”, a hetedrendű vádlott terjesztett elő fellebbezést elsődlegesen felmentés érdekében. A további vádlottakkal szemben az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett.

A másodfokú bíróság ítéletében kifejtette, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló, így az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azonban a hetedrendű vádlott vonatkozásában az ítéletet megváltoztatta. Tekintettel arra, az elsőfokú bíróság a hetedrendű vádlott esetében nem tulajdonított kellő nyomatékot annak, hogy a férfi a terhére rótt bűncselekményt megelőzően törvénytisztelő életmódot folytatott, a kiszabott 10 hónap börtönbüntetést 6 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évről 1 évre enyhítette.

Hirdetés
Hirdetés