Hirdetés
Hirdetés

Volt élettársát rabolta ki a miskolci férfi

| 2018. 12. 20. | 12:54:00
Letartóztatták.
Volt élettársát rabolta ki a miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2019. január 19-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint élettársát rabolta ki.

December 16-án a gyanúsított a volt élettársa miskolci lakásába ment korábbi problémáik tisztázása végett. A gyanúsított többször pénzt követelt a nőtől. A sértett – annak érdekében, hogy a pénzét a gyanúsított elől elrejtse - pénztárcáját át akarta adni a lakásban tartózkodó egyik rokonának. Az átadáskor a tárca a földre esett, ekkor a gyanúsított ellökte a tárcáért nyúló rokont és magához vette a pénztárcát. Abból hetvenezer forint készpénzt kivett, mellyel távozott a lakásból.

Később a gyanúsítottat elfogták, az elvett összegből még meglévő csaknem ötvenkétezer forintot lefoglalták, így a sértett kára részben megtérült.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult eljárás. Bűnösségének megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel feltehető, hogy a férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. A bíróság ezen indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, a gyanúsított letartóztatását rendelte el.

Hirdetés
Hirdetés