Hirdetés
Hirdetés

A doni hősökre emlékeztek Ózdon

| 2019. 01. 13. | 15:10:00
Műsorral tisztelegtek.
A doni hősökre emlékeztek Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Műsorral tisztelegtek az első és második világháborúban elesettek emléke előtt Szentsimonban. Az ózdi településrészen a programot ebben az esztendőben is a Don-kanyari áttörés évfordulóján szervezték meg. A megjelentek először a templomban szentmisén vettek részt, majd a hősök nevét felsorakoztató szobornál helyezték el az emlékezés virágait - írja az ozd.hu.

1943. január 12-én indították meg támadásukat a szovjetek a Don-kanyarban, amelynek következtében a második magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét. Szentsimonban már hagyománya van annak, hogy az évfordulón ünnepséggel tisztelegnek a hősök emléke előtt. A program első része ezúttal is a helyi templomban zajlott.

Ezután a megjelentek a templomkertben található emlékmű köré gyűltek. A díszőrség bevonulását követően gyermekek adtak műsort. A terület képviselője Vitális István beszédében úgy fogalmazott, hogy ezen a napon minden esztendőben az az érzés fogja el, hogy menni kell.
Janiczak Dávid Ózd polgármestere azt mondta, hogy sok áldozatot kellett meghozniuk a magyaroknak hazánk viharos történelmének során.


A program koszorúzással zárult. Az emlékezés virágait a világháborús áldozatok nevét tartalmazó szobor talapzatánál helyezték el.

Hirdetés
Hirdetés