Hirdetés

Botrányt okozott a perecesi bányásznapon, elítélték

| 2019. 01. 17. | 19:18:00
Mindig az ital.
Botrányt okozott a perecesi bányásznapon, elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 17-én előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a Miskolc-Perecesen tartott bányásznapi rendezvényen rátámadt az őt elvezető rendőrökre.   

Tavaly szeptember 1-jén egy férfi elment a Miskolc perecesi városrészében tartott zenés rendezvényre, ahol már a délutáni órákban nagyobb mennyiségű italt fogyasztott. A férfi a nap folyamán többször megzavarta a rendezvényt, de ismerősi biztatására elhagyta a helyszín, és hazaindult. Az esti órákban tért vissza az ünnepség egyik koncertjére, ahol továbbra sem hagyta szórakozni a közönséget. Kiabálását a helyszínen tartózkodó rendőrök felszólítására is tovább folytatta, így az erősen ittas vádlottat két oldalról megfogták, és elvezették.

Mivel a férfi nem akarta elhagyni a rendezvényt, megpróbálta magát kiszabadítani a rendőrök fogásából, majd letépte az egyik rendőr vállán viselt állományjelzőjét és a pólója karrészét.

Miután az agresszív vádlottat a földre teperték és megbilincselték, még akkor is megpróbálta leköpni és megrúgni az intézkedő rendőröket. 

Ítélet

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtást 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként került értékelésre, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését, megbánta tettét. 

Hirdetés