Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben tárgyalják a miskolci gyilkossággal vádolt férfi ügyét

| 2019. 01. 07. | 15:49:00
Az áldozat a helyszínen életét vesztette.
Debrecenben tárgyalják a miskolci gyilkossággal vádolt férfi ügyét
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Ítélőtáblán január 8-án folytatódik annak a miskolci gyilkosságnak a tárgyalása, amelyben első fokon Miskolcon már ítélet született.

A Miskolci Törvényszék 2018 májusában G. T. J. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és testi sértés vétsége miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2014-ben ismerkedett meg a vádlottal, majd élettársa halála után 2016-ban közelebbi kapcsolatba került a vádlottal, aki napi rendszerességgel tartózkodott a sértettnél Miskolcon. Kapcsolatukat a vádlott dominanciája jellemezte, irányította a sértett életét, több alkalommal bántalmazta is az asszonyt. A bántalmazások miatt a sértett többször is rendőri intézkedést kért.

2017 februárjában a sértett a boltba ment, onnan már erősen ittas állapotban tért haza. Délután a vádlott megérkezett hozzá és együtt folytatták az italozást, majd veszekedni kezdtek. Ekkor a vádlott 3-4 alkalommal bántalmazta a sértettet. Nem sokkal később újra összevesztek és a bántalmazás folytatódott.

Ennek során a vádlott többször is megragadta a sértett nyakát és ököllel ütötte az asszony fejét, illetve felső testét.

A kitartó ütlegelést követően a sértett eldőlt az ágyon és hányt. A vádlott ugyan látta, hogy a sértett rosszul van, ennek ellenére a nőt magára hagyva távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében súlyos koponya és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés