Hirdetés
Hirdetés

Ész nélkül vezetett a 37-es főúton – elvették a jogsiját

| 2019. 01. 03. | 15:09:00
A Miskolci Törvényszék döntött.
Ész nélkül vezetett a 37-es főúton – elvették a jogsiját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A törvényszék január 3-án határozatot hirdetett annak a férfinak az ügyében, akit az elsőfokú bíróság pénzbüntetésre ítélt, mert többször megakadályozta, hogy az őt megelőzni kívánó sértett biztonságos manővert hajtson végre.

Az első fokon eljáró Sátoraljaújhelyi Járásbíróság megállapította, hogy 2017 augusztusában, a 37. számú főúton közlekedő férfi azzal akadályozta a sértett előzésének gyors végrehajtását, hogy párhuzamosan ő is gyorsítani kezdett. A sértett azzal tudta megakadályozni a balesetet, hogy elrántotta a kormányt. A férfi csak ezt követően engedte meg az előzést.

A férfi a veszélyes vezetést ezután sem hagyta abba, követési távolságon belül fényszórójával „rávillogott” a sértettre, majd őt megelőzve hirtelen lefékezett előtte.

A sértett azzal kerülte el az ütközést, hogy autójának kormányát a másik forgalmi sávba rántotta. A férfi még egyszer megismételte a veszélyes manővert. Harmadik alkalommal a sértett már nem tudott átmenni a szemközti sávba, így megállt az úton. A vádlott csak azt követően hagyta el a helyszínt, hogy a lehúzott ablakon keresztül szidalmazta a sértettet.

A bíróság közúti veszélyeztetés miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, melyért 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A döntés ellen a vádlott és az ügyész is fellebbezést nyújtott be.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, lényegi részében hegyben is hagyta az elsőfokú bíróság döntését. Ugyanakkor a bűncselekmény súlyára tekintettel a pénzbüntetésen túl egy évre eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől.

Hirdetés
Hirdetés