Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasba szúrta haragosát a hangonyi férfi

| 2019. 01. 03. | 14:35:00
Az ügyben született ítélet nem jogerős.
Hasba szúrta haragosát a hangonyi férfi
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék január 3-án annak a vádlottnak az ügyében, aki Hangonyban, 2016 augusztusában életveszélyesen megsebesítette haragosát.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2016. augusztus 19-én a reggeli órákban gombászni ment, majd hazatérve jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Az estére erősen ittas állapotba került vádlott aznap még a helyi kocsmába is elment, ahol ott volt – a korábbi vitájukból eredően haragosi viszonyban álló – sértett is. A vádlott késő este tért haza, majd házának udvarán sétálva meglátta, hogy a sértett hazafelé tart. A férfi kiment a sértetthez a ház elé, ahol veszekedés után verekedni kezdtek.

A vádlott a vita után magához vette a reggeli gombaszedéshez használt kést, majd visszament az utcán tartózkodó sértetthez, és egyszer hastájékon szúrta.

A további késszúrásokat a szomszédok akadályozták meg, mert kicsavarták a vádlott kezéből a kést. A férfi életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A törvényszék súlyos testi sértés miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A szabadságvesztés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés