Hirdetés
Hirdetés

Kegyetlen véget ért egy szerelem Miskolcon

| 2019. 01. 05. | 12:26:00
Magára hagyta a verés következtében haldokló asszonyt.
Kegyetlen véget ért egy szerelem Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2014-ben ismerkedett meg a vádlottal, majd élettársa halála után (2016-ban) közelebbi kapcsolatba került vele Miskolcon. Kapcsolatukat a vádlott dominanciája jellemezte, irányította a sértett életét, több alkalommal bántalmazta is az asszonyt. A bántalmazások miatt a sértett többször is rendőri intézkedést kért. 2017 februárjában a sértett a boltba ment, onnan már erősen ittas állapotban tért haza. Délután a vádlott megérkezett hozzá, és együtt folytatták az italozást, majd veszekedni kezdtek. Ekkor a vádlott 3-4 alkalommal bántalmazta a sértettet. Nem sokkal később újra összevesztek és a bántalmazás folytatódott. Ennek során

a vádlott többször is megragadta a sértett nyakát és ököllel ütötte az asszony fejét, felsőtestét. A kitartó ütlegelést követően a sértett eldőlt az ágyon és hányt.

A vádlott ugyan látta, hogy a sértett rosszul van, ennek ellenére a nőt magára hagyva távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében súlyos koponya és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. Elszenvedett sérülései nagy fájdalommal és testi, lelki gyötrelemmel jártak.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly májusában G. T. J. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és testi sértés vétsége miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla január 8-án másodfokon kezdi a büntetőügy tárgyalását.

Hirdetés
Hirdetés