Hirdetés
Hirdetés

Kilencmilliárdos beruházást avattak Miskolcon

| 2019. 01. 24. | 15:10:00
Ez a japán cég első európai gyára.
Kilencmilliárdos beruházást avattak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az innovatív technológiájáról ismert GS-Yuasa tavaly év elején jelentette be, hogy közel 9 milliárd forintból Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát. A lítium-ionos akkumulátorok gyártására szakosodott cég akkor azt is vállalta, hogy 2019 végén elindítja a termelést is, amihez elkészült a jelenleg 8,6 ezer négyzetméteres csarnok. A cég a jövőben az üzemterületet jelentősen növelni szeretné.

A japán vállalat most átadott, és tovább bővíthető miskolci gyára az első üzeme Japánon kívül. Az új üzemcsarnok most még üres, de a termelés a tervek szerint novemberben elkezdődik, kezdetben 51 embernek adva munkát.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere az üzemcsarnok avatásán elmondta, a cég innovatív technológiát telepít a városba, amely illik Miskolc környezetbarát és smart törekvéseihez. Az itt készülő lítium-ionos akkumulátorok globális szinten is hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez, amelyben Miskolc eddig is élen járt a Magyarországon.

Takamura Hiroshi, a GS-Yuasa Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az első ütemben megépült 8 ezer négyzetméteres csarnokot később jelentősen bővíteni szeretnék. A tervek szerint a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is megkezdődhet a világ minden tájára. A cég ügyvezetője hozzátette, már elkezdték a toborzást.

A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több tehetséges és jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat.

A beruházás helyszínének kiválasztását Miskolc jól szervezett infrastruktúrájával, képzett helyi szakemberekkel és a városvezetés által nyújtott támogatással indokolta a japán vállalat, amely 17 országban mintegy 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig a tavalyi üzleti évben csaknem 3 milliárd dollár volt. A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Hungary Kft.-t 2017. október 30-án jegyezték be.

Hirdetés
Hirdetés