Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a 70 éves miskolci férfi gyilkosát

| 2019. 01. 04. | 19:05:00
Az emberölés után át is öltözött.
Letartóztatták a 70 éves miskolci férfi gyilkosát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint karácsonykor megölt egy idős férfit miskolci otthonában.

A jelenlegi adatok szerint a férfi és a sértett már ismerték egymást, sőt a gyanúsítottnak kulcsa is volt a sértett társasházához, amit korábban egy ismerőse lopott el, de az valahogyan hozzá került.

2018. december 26-án a reggeli órákban a gyanúsított – mivel nem volt pénze és helyzetét kilátástalannak találta – a sértett társasházi lakásához ment. Tudta, hogy a sértett egyedül él. A kapun és a társasházi bejáraton a kulccsal jutott be, míg a lakásba a sértett invitálta, majd a konyhában beszélgetni kezdtek. Ezt követően a gyanúsított a nála levő sporttáskájából elővett egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a sértettet testszerte, közel 40 alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A földön fekvő, vérző sértettet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatva 120 ezer forint készpénzt vett magához. Ezt követően a férfi a sporttáskájában lévő váltóruhát vette fel, a lakásból távozott, majd a ruháját egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A sértettre a rokona talált rá.

[Beillesztett cikk: Őrizetben a miskolci emberölés gyanúsítottja]

Mivel bűnösségének megállapítása esetén 10-20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, a büntetés mértékére figyelemmel nem zárható ki, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, ezért szabadságának korlátozása indokolt. Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tárgyi bizonyítékokat tüntetne el. A büntetett előéletű – többszörös visszaeső – gyanúsított életvitelére, valamint arra figyelemmel, hogy munkahellyel nem rendelkezik, tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Hirdetés
Hirdetés