Hirdetés

Szenteltvízből is jutott a tolcsvai anyaotthonnak

borsodihir.hu

2019.01.10. 15:34

Szenteltvízből is jutott a tolcsvai anyaotthonnak
(Fotó: mti)

Az intézményt a görögkatolikus egyház fogja fenntartani.

Hirdetés

Öt mamát és öt babát fogad be a görögkatolikus egyház fenntartásában lévő, és a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményhez tartozó Szent Tekla anyás csecsemőotthon, amelyet január 10-én adtak át Tolcsván – írja az MTI.

A rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, még 2010-ben sok szakember kérte a kormánytól, az egyházaktól, hogy segítsék eddigi munkájukat.

Az eltelt évek során ennek eredményeként egyre több rászoruló került ilyen családközeli intézménybe.

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a társadalom, a családközeli intézmények hatalmas segítséget tudnak adni mamának és babának egyaránt. – Azt valljuk, hogy csak nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben felnövekvő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott, a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek – tette hozzá.

Az egyházak ebbe a segítő tevékenységbe a korábbiaknál is jobban bekapcsolódtak, mert a neveléshez nemcsak anyagiak kellenek, nemcsak a megélhetés, a tanítás a szükséges, hanem a lelkek megerősítése, az ápolás, a gondoskodás is.

Az anyaotthonok legfőbb küldetése egy egyház tanításával összhangban az élet szolgálata, a születendő és megszületett gyermekek  jobb életesélyeinek megteremtése, hogy a  gyermekek ne kerüljenek az ellehetetlenült életkörülmények miatt nevelőszülőkhöz, vagy utcára.  A kevesebb, mint másfél év alatt elkészült tolcsvai otthon megépítését a kormány 85 millió forinttal támogatta.

Az otthont átadása előtt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke mondott homéliát, majd megáldotta az épületet, a szobákat.
Tolcsvababa-mama

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés