Hirdetés

Miskolci fiatalok árulták a kannabiszt

borsodihir.hu

2019.01.11. 17:58

Miskolci fiatalok árulták a kannabiszt
A kép illusztráció.

Előzetesbe kerültek.

Hirdetés

Két gyanúsítottat is letartóztatott január 11-én a járásbíróság, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás Miskolcon.

Január 6-án járőrök próbáltak intézkedés alá vonni egy fiatalt, de övtáskáját hátrahagyva elszaladt. Az övtáskában 5 gramm marihuána is volt, a hatóságok pedig rövid időn belül azonosították a férfit. Kiderült, a férfi hogyan jutott a kábítószerhez, és az is, hogy az eladó honnan szerezte azt. Így kerültek a gyanúsítottak a rendőrség látókörébe és néhány napon belül már el is fogták őket.

Elfogásukkor egyikük gépjárművében, míg társa lakásában volt több fogyasztási adagba csomagolt marihuána és készpénz is.

Amennyiben bűnösnek találják őket, úgy 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, így fennáll a szökés, elrejtőzés és a nyomozás eredményes lefolytatása meghiúsításának, befolyásolásának veszélye is. Munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, feltehetően ezen cselekményből tartották el magukat, így a bűnismétlés reális veszélye is megállapítható.

Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró február 11-ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság döntésével szemben a két gyanúsított és védőik fellebbezést jelentettek be.
Miskolcdrogdíler

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés