Hirdetés

Pofátlan bűncselekmény a miskolci börtönben

borsodihir.hu

2019.01.09. 13:19

Pofátlan bűncselekmény a miskolci börtönben

A rácsok sem állították meg a csalót.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen csalás vétsége miatt.

A férfi jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a büntetés-végrehajtási intézetben, és 2017. március végén a nála lévő mobiltelefonról felhívott egy külföldi munkán tartózkodó férfit, majd azt közölte vele, hogy az egyik mobilszolgáltató kisorsolta a telefonszámát, és ha három kérdésre felel, 100 000 forintot nyerhet.

A hívott fél a fiktív kérdéseket megválaszolta, így a fogvatartott férfi azt mondta neki, SMS-ben küldeni fog a telefonjára egy kódot, illetőleg megkérte, hogy menjen el egy bankautomatához.

A hívott férfi nem talált bankautomatát, ezért az élettársa telefonszámát adta meg a fogvatartottnak, aki azt felhívta, és közölte vele, az élettársa 120 000 forintot nyert egy nyereményjátékon, de csak úgy juthat hozzá, ha 15 000 forinttal feltölt egy telefonszámot. A nő Mályi településen egy bankautomatához ment, ahol a neki bediktált több telefonszámra egyesével 15 000 forintot töltött fel, ekként a nem létező nyereményjáték ígérete miatt 75 000 forint kára keletkezett.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
börtönMiskolcMályitelefonos csalás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés