Hirdetés

Borsodban megsértették a rendőrök becsületét

borsodihir.hu

2019.01.10. 08:51

Borsodban megsértették a rendőrök becsületét
A vádlott ittasan közlekedett a biciklijével. (A kép illusztráció.)

Az ároktői férfi bíróság elé áll.

Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 53 éves ároktői férfival szemben.

A vádlott december 3-án este 22 óra körüli időben, Ároktőn ittas állapotban közlekedett a kerékpárjával. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a vádlott bizonytalan mozgását látva a szolgálati gépkocsival követni kezdték, majd fény és hangjelzés alkalmazását követően többször felszólították, álljon meg, mivel rendőri intézkedés alá akarják vonni.

A vádlott a rendőri felszólítások ellenére nem állt meg, hanem kerékpárjával a lakása felé vette az irányt. A rendőrök végül a lakásának közvetlen közelében igazoltatták és felszólították, fújja meg az alkoholszondát.

A férfi ekkor trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva, szidalmazni kezdte a két járőrt és ezen magatartásával előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, melyet azzal indokolt, gyűlöli a rendőröket, mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat születhet.
ittasÁroktőbecsületsértésTiszaújvárosi Járásbíróság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés