Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrökre támadó edelényieket ítéltek börtönbüntetésre

| 2019. 01. 09. | 14:32:00
Elszabadultak az indulatok, könnygázt kellett bevetni.
Rendőrökre támadó edelényieket ítéltek börtönbüntetésre
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság január 8-án elítélte azokat a vádlottakat, akik Edelényben családi házuk udvarán támadtak rá a velük szemben intézkedő rendőrökre.

A megállapított tényállás szerint 2018. május 6-án, a délutáni órákban csendháborítás miatt hívták ki a rendőröket egy edelényi lakóházhoz.

A helyszínre érkező járőröket hangos zene és több ittas személy fogadta. A rendőri intézkedés miatt a helyszínen kisebb zúgolódás alakult ki, majd a társaság egyik férfi tagja odament az intézkedő rendőrökhöz és szidalmazni kezdte őket. A rendőrök többször felszólították, hogy fejezze be az agresszív viselkedését, de a férfi tovább kiabált.

A rendőrök szóbeli fellépése nem volt elegendő a férfival szemben, így megbilincselték és a szolgálati gépjárműhöz kísérték. Ekkor a helyszínen lévők utánuk mentek és megpróbálták kiszabadítani társukat a rendőrség „fogságából”, rángatni és lökdösni kezdték a rendőröket.

A vádlottak csak akkor fejezték be a férfi megmentésére tett kísérletüket, miután könnygáz sprayt vettek be velük szemben.

A vádlottak felelősségét csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt állapította meg a bíróság, melyért az első- és másodrendű vádlottakat egyenként 3 év 7 hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – 2 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a kiszabott büntetések megállapítása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a társadalmi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások és a jogszerűen intézkedő rendőrökkel szembeni támadások régiónkban igen elszaporodott bűncselekmények.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés