Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rengeteg az influenzás Borsodban

| 2019. 01. 31. | 09:39:00
A betegek csaknem 40 százaléka gyerek.
Rengeteg az influenzás Borsodban
Hirdetés
Hirdetés

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma; január 21-27. között az országban az előző hetinél 70 százalékkal több, 65 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Mint írták, valamennyi közigazgatási területen több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, mint az előző héten. Kiugróan magas volt az orvoshoz fordulók száma Tolna megyében, de sokan voltak orvosnál panaszaikkal Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében is.

Nem az öregek kapták el

Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt: a betegek 37,7 százaléka gyermek, 32,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 22,8 százaléka, 6,9 százalékuk 60 éven feletti.

Az influenzajárvány miatt szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást, és egyre több intézmény vezet be teljes látogatási tilalmat.

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem lehet a betegeket felkeresni a megyei központi kórházban, a kazincbarcikai és az edelényi kórházban. Részleges tilalom van érvényben az ózdi kórházban. 
  • Hajdú-Bihar megyében tilos a betegek felkeresése a Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula Egyetemi Kórház valamennyi osztályán, továbbá a DE klinikai központjának transzplantációs, szülészeti, onkohematológiai és intenzív osztályán, valamint gyermekgyógyászati klinikáján. Részleges tilalmat vezettek be a berettyóújfalui kórház egyes osztályain.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés