Hirdetés

Tovább szépül a sziklára épült lovagvár

borsodihir.hu

2019.01.11. 10:49

Tovább szépül a sziklára épült lovagvár

A boldogkői vár belső terei is megújulnak.

Hirdetés

2018-ban minden idők legjobb turisztikai idényét zárták Boldogkő várában. Palla Melinda, a vár kulturális menedzsere elmondta, októberben köszöntötték a 75. ezredik látogatót, december végéig pedig 85 ezren látogatták meg a várat. Ezzel arányosan nőtt a vendégéjszakák száma is Boldogkőváralján, amely 2015-höz képest megduplázódott. Mindezt főként a kulturális és turisztikai rendezvényeknek köszönhették.

Négy éve elindították a Garantált hétvégi programok című rendezvénysorozatot, amelyet 2018-ban is húsvéttól október végéig tartottak.

Ezek mellett több gasztro-kulturális esemény közül is választhattak a vendégek: volt bor- és fröccs fesztivál, csülkös-pálinkás nap és középkori várjátékokat is rendeztek. Iskolásoknak szerveztek programot Osztálykirándulások a középkorba, Boldogkő várába címmel, ahol két héten alatt közel négyezer tanulót fogadtak a rendhagyó történelem órákon. Kézműves foglalkozásokon vettek részt és megismerkedtek a lovasíjászat és az apródképzés érdekességeivel.

A menedzser azt is elmondta, hogy az önkormányzat által működtetett boldogkői vár további fejlesztésére nemrég szerződést írtak alá, így az idén a vár belső terei megújulnak. Lovagtermet alakítanak ki, kiállítótereket rendeznek be, ahol a várban és környékén feltárt anyagokból rendeznek bemutatót. Ezek mellett a következő időszakban az infrastruktúrát és a közműveket is fejlesztik.

Bővítik a garantált programok sorát, újabb partnerek bevonásával pedig a turisztikai szolgáltatások körét. Kávézót, ajándékboltot nyitnak és a fogadótereteket is bővítik.
fejlesztésBoldogkőváraljaBoldogkő vára

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés