Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túrázzon száraz lábbal a miskolctapolcai barlangfürdőben!

| 2019. 01. 21. | 11:05:00
Lessen be a kulisszák mögé!
Túrázzon száraz lábbal a miskolctapolcai barlangfürdőben!
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi évek gyakorlatához hasonlóan idén januárban is bezár rövid időre a Miskolctapolca Barlangfürdő karbantartási munkák miatt.

Ilyenkor a fürdőt nemcsak bezárják, hanem különleges keretek között megnyitják az érdeklődők előtt: ekkor van lehetőség száraz lábbal bejárni a barlangrészeket, járatokat, és belesni a kulisszák mögé.

A vendégek teljes biztonsága érdekében évről évre visszatérő feladat a barlangi rész sziklafalazatának ellenőrzése, javítása. A munkát minden esetben alpintechnikai módszerrel és kézi szerszámokkal végzik. A szükséges javításokhoz habbetont használnak, melynek színe nem tér el a sziklafalétól.

A karbantartás egyik különleges és visszatérő része az elmozdulások ellenőrzése, mérése. A kapott eredményeket a szakemberek összehasonlítják az előző évek adataival, és ebből következtetnek arra, volt-e mozgása a barlangnak, a hegynek. Ebben az időszakban a barlangfürdő területén lévő termálkút karbantartását is elvégzik a szakemberek.

A munkavégzés ideje alatt, január 21. és 31. között a fürdő és gyógyászati részlege, az aquaterápia is zárva tart, csak a különleges, száraz lábas túrák idejére nyit ki.

Január 25-én, 26-án és 27-én – pénteken, szombaton és vasárnap – várják azokat, akik kíváncsiak arra, milyen Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője úgy, hogy a medencék szárazak, és sétálni lehet a barlangi járatokban. Sokan évről évre visszatérnek erre a különleges túrára, mert teljesen új élményben van részük.

A program során a résztvevők bepillantást nyernek a „barlangfalak” mögé is, feltárul a létesítmény rejtett világa, képet kapnak a fürdő üzemeléséről, és bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem. A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges január 24-ig, délelőtt 9 és délután 4 óra között a +36-46/560-030-as telefonszámon. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés