Hirdetés

Verekedés és rablás a miskolci állomáson

borsodihir.hu

2019.01.11. 12:56

Verekedés és rablás a miskolci állomáson

Előzetesben a támadó.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 11-én egy hónapra elrendelte letartóztatását annak a férfinak, aki a Búza téri autóbusz-állomáson vert meg egy férfit, majd elvette a nála lévő értékeit.

A férfi január 6-án vitába keveredett a pályaudvaron tartózkodó sértettel.

A veszekedés közben akkora erejű ütést mért a sértettre, hogy az elesett és beütötte fejét az aszfaltba.

A gyanúsított ezt követően átkutatta a sérült, földön fekvő férfi ruházatát, majd azért, hogy ne tudjon védekezni, ismét megütötte. A sértett ruhájában körülbelül tízezer forint készpénzt, illetve annak iratait és bankkártyáját találta, melyet el is vett tőle.

A gyanúsítottat a pályaudvar térfigyelő kameráinak felvételei alapján sikerült beazonosítani.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén a terhére rótt cselekmények elkövetése miatt 2 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel és arra, hogy a gyanúsított kihallgatását követően megpróbált elmenekülni a hatóság elől, megalapozottan feltehető, hogy ismét elrejtőzne vagy megszökne. A gyanúsított rendezetlen életkörülményei alapján arra is következtetni lehet, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság ezért úgy látta, az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így február 11-ig letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.
MiskolcverekedésrablásElőzetes letartóztatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés