Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2020-ra minden szülés családbarát lenne Miskolcon

| 2019. 02. 16. | 12:34:00
Pályázaton nyertek pénzt.
2020-ra minden szülés családbarát lenne Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központja pályázaton nyert 360 millió forintból tenné családbaráttá a szüléseket Miskolcon és a megyében. A miskolci kórházak elsőként váltak bababaráttá az országban, a most elnyert pályázati pénzzel még szélesebb körű családbarát szolgáltatásokat terveznek - számolt be Facebook oldalán az intézmény.

– A szülészeti és nőgyógyásztai osztállyal a nők és a családok a gyermekek születése okán mindenképpen kapcsolatba kerülnek. Kiemelten fontos tehát, hogy ezek az osztályok egy kórházban mind a szakmai színvonal, mind az infrastruktúra szempontjából jól el legyenek látva – mondta el Révész János kórházi főigazgató a nyertes pályázat bejelentésekor.

Nagy Gábor orvosigazgató, a szülészeti és nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa kiemelte, hogy a most kapott összeg hatalmas lehetőséget jelent a számukra. Egy részét eszközbeszerzésre, a többit a kubatúra és infrastruktúra fejlesztésére fordítják. Ez utóbbira 163 millió jut, eszközbeszerésre pedig 196 millió forint áll rendelkezésre. A támogatást a két szülészet-nőgyógyászat, illetve a koraszülött és intenzívterápiás osztály anyaszállása között osztják el. 

– Szándékunk, hogy úgy távozzanak a családok a szülészeti osztályokról, hogy teljes megelégedettséget és biztonságérzetet éreznek – emelte ki Nagy Gábor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés