Hirdetés

A televíziót is elvették a miskolci férfitól

borsodihir.hu

2019.02.20. 15:49

A televíziót is elvették a miskolci férfitól
A kép illusztráció.

Előzetesbe kerültek.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája február 20-án elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik kihasználva a sértett ittasságát, elhozták annak értékeit lakásából.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak két társukkal 2018. április 17-én, 17 óra körül felmentek az erősen ittas állapotban lévő sértett miskolci otthonába. A férfi helyzetét kihasználva összeszedték a lakásban található ruhaneműket és élelmiszereket, mellyel a gyanúsítottak társai el is hagyták az ingatlan. Mielőtt a két férfi is távozott volna a televíziót, a mobiletelefont és lakás kulcsát is követelni kezdték a sértettől. A sértett nem akarta odaadni a kért tárgyakat, de megfenyegették, hogy megverik.

A gyanúsítottak csak azt követőn távoztak a férfi otthonából, hogy magukhoz vették a tévékészüléket, a telefont és a lakás kulcsát. Tettükkel körülbelül 180 ezer forint kárt okoztak.

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy a két férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Előéletükre tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követnének el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság március 20-ig elrendelte letartóztatásukat.

A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.
Miskolcrablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés