Hirdetés
Hirdetés

Adományt és vért is adtak a katonák Miskolcon

| 2019. 02. 19. | 16:55:00
Játékok és ruhák kerültek a dobozokba.
Adományt és vért is adtak a katonák Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rászoruló gyermekek támogatása volt a fő célja annak az adománygyűjtésnek, melyet a helyi katonai szervezetek összefogásával indítottak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az összegyűlt adományokat február 19-én adták át a Magyar Vöröskeresztnek, a cipős dobozos ajándékokat hátrányos helyzetű, 0-12 éves gyerekekhez juttatják majd el.

Az adomány mellett vért is adtak a katonák.

Szombati Emese alezredes elmondta, tavaly fogalmazódott meg a gondolat, hogy segítsenek a rászorulóknak. A Magyar Honvédségtől nem áll távol ez a tevékenység, hiszen évtizedes hagyomány náluk, hogy véradással támogatják a Magyar Vöröskereszt munkáját. Ezúttal azonban nemcsak véradással segítenek, hanem a felnövekvő generációkat is támogatják.

– Ez a karitatív akció a 0-12 év közötti, rászoruló gyermekeket támogatja játékokkal, ruházattal. De a 14-18 év közötti diákoknak sem engedjük el a kezét,  pályaorientációval és kadétprogrammal folyamatosan nyomon követjük a gyermekeket – hangsúlyozta Szombati Emese. Hozzátette, a honvédség katonái nagyon motiváltak voltak abban, hogy ne csak vérrel segítsenek, hanem ezzel a karitatív gyűjtéssel is támogassák a felnövekvő generációt. – A legtöbben karácsonykor szerveznek jótékonysági akciókat, de én úgy gondoltam, év közben is szükséges támogatni a rászorulókat. Az összegyűlt ruhaneműk mellett a katonák játékokat csomagoltak a dobozokba, hiszen a gyerekek a játékoknak örülnek a legjobban.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B-A-Z megyei szervezetének igazgatója elmondta, a felajánlásokat a területi gyermekvédelmi szakszolgálattal közösen, intézményben élő, rászoruló gyerekekhez juttatják el.

Hirdetés
Hirdetés