Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsodban több ezren fordultak orvoshoz

| 2019. 02. 07. | 16:53:00
Tovább nőtt az influenzás betegek száma.
Borsodban több ezren fordultak orvoshoz
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 4 százalékkal többen, közel 6500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten megyénkben – közölte a Népegészségügyi Főosztály.

Az influenzafigyelő-szolgálatban résztvevő orvosok 20 százalékos lakossági mintán végeztek megfigyelést ezúttal is. Jelentéseik alapján megállapítható, az influenza-aktivitás továbbra is magas.

A legtöbb megbetegedést ezen a héten is (az összes megbetegedés 32,2 százalékát) a Miskolci Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya illetékességi területéről jelentették. Ezen a területen az influenzaszerű megbetegedések száma 19 százalékkal emelkedett (2080 fő) az előző heti adatokhoz képest (1745 fő).

A legmagasabb influenzaaktivitás az Encsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya illetékességi területén volt, itt a betegek számában 64 százalékos emelkedés figyelhető meg.

A Szerencsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya illetékességi területén a megbetegedések számában 17,6 százalékos csökkenés tapasztalható.

Az Edelényi és a Mezőkövesdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén a járvány intenzitása továbbra is magas tartományban mozog.

A 15 év felettiek körében (57 százalék) minden korcsoport érintett volt. A legtöbb megbetegedést a 35-59 éves korosztályból (24 százalék) jelentették, majd ezt követte a 25-34 éves (14,9 százalék), a 15-24 éves (14 százalék) és a 60 év feletti korosztály (3,9 százalék).

A megbetegedések 43 százaléka a 15 év alattiakat érintette. A legérintettebb továbbra is a 10-14 éves korosztály (15,8 százalék), majd ezt követte a 6-9 éves (12 százalék), a 3-5 éves (11 százalék), az 1-2 éves (3 százalék) majd az 1 év alatti (1 százalék) korosztály. 

Az influenzaszerű megbetegedések előfordulása miatt megyénkben továbbra is látogatási tilalom van érvényben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház egész területére vonatkozóan, az Almási Balogh Pál Kórház szülészet-nőgyógyászati, intenzív, és gyermekgyógyászati osztályán, a Kazincbarcikai Kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Ápolási Otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés