Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a sajókazait, aki késsel fenyegette a mentőket

| 2019. 02. 14. | 15:57:00
A büntetőügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
Elítélték a sajókazait, aki késsel fenyegette a mentőket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság február 12-én elítélte azt a férfit, aki késsel fenyegette meg az élettárása segítségére siető mentőket.

A megállapított tényállás szerint 2018. május 3-án, dél körül hívás érkezett az ügyeletes mentőkhöz, akiktől egy sajókazai címre kértek segítséget. A mentőszolgálat két munkatársa 10 perc alatt a helyszínre érkezett, ahol észlelték, a megadott cím irányából egy – szemmel láthatóan rosszul lévő – nőt kísérnek feléjük. A mentőautót leállítva azonban odalépett hozzájuk a vádlott és közölte, hogy a nő – aki az élettársa – jobban van, nincs rájuk szükség. A mentőápoló és a gépkocsivezető kérték, hogy megvizsgálhassák a beteget, de a vádlott nem engedte.

Ruhája alól elővett egy 18, illetve egy 22 cm pengehosszúságú konyhakést, majd azokkal fenyegetni kezdte a sértetteket, miközben hangosan szidalmazta őket.

A két mentős az agresszív vádlottól tartva nem szállt ki az autóból, hanem elhajtottak a helyszínről és értesítették a rendőrséget.

A vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetése miatt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a cselekmény elkövetését és megbánta tettét.

Hirdetés
Hirdetés