Hirdetés
Hirdetés

Két ember halálát okozta a drogos sofőr a 37-esen

| 2019. 02. 14. | 15:48:00
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítélete jogerős.
Két ember halálát okozta a drogos sofőr a 37-esen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járásbíróság február 13-án előkészítő ülésen 6 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki fékezés nélkül rohant bele a szemközti forgalmi sávban közlekedő autóba.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. november 5-én, 17 óra körül egyedül utazott gépkocsijával a 37-es főúton. A férfi Sárospatak irányába közlekedett, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra és fékezés nélkül – körülbelül 83-87 km/h sebességgel –, frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. A vétlen autó sofőrje a hirtelen fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az autóban négyen ültek, akik közül ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott a balesetet kábítószer hatása alatt okozta.

A bíróság a vádlottat a kiszabott szabadságvesztés mellett 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. Hangsúlyozni kell, hogy nem csak az ittas állapotban, hanem a kábítószer hatása alatt elkövetett járművezetés is bűncselekménynek minősül. Mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. Elfogadhatatlan kockázatot vállal, aki kábítószer hatása alatt vezet gépjárművet, hiszen ezzel nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti.

Hirdetés
Hirdetés