Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszentelték a felújított miskolci óvodát

| 2019. 02. 22. | 11:55:00
Az elmúlt két évben nyolc városi óvodát és bölcsődét sikerült korszerűsíteni.
Megszentelték a felújított miskolci óvodát
Hirdetés
Hirdetés

Százmillió forintos pályázati támogatásból újult meg a miskolci Weöres Sándor Tagóvoda. A mostantól Szent Rita nevét viselő intézményt február 20-án, ünnepélyes keretek között adta át és áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek – írja a minap.hu. Az önkormányzati tulajdonban lévő óvodai épület infrastrukturális fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében került sor, a beruházást az intézmény fenntartója, az Egri Főegyházmegye valósította meg.

Pfliegler Péter alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a tagóvoda fejlesztése összhangban van az önkormányzat azon törekvésével, hogy Miskolc teljes intézményhálózata megújuljon.

Az elmúlt két évben 1,3 milliárd forint értékben nyolc városi óvodát és bölcsődét sikerült korszerűsíteni, a következő két évben pedig további négymilliárd forintot fordítanak önkormányzati intézmények infrastrukturális és energetikai megújulására.

– Ezeket a összegeket hazánk és városunk jövőjének biztosítása érdekében fektetjük be. Teljes összhangban a kormány azon jelentős törekvéseivel, amelyekkel a  fiatalok családalapítását, gyermekvállalását és otthonteremtését támogatja. Ez egy olyan közös cél és munka, amelyben hangsúlyos szerep hárul az egyházi iskolákra, óvodákra és egyéb intézményekre – hangoztatta Pfliegler Péter. Hozzátette, az élet valamennyi területén fontos az összhang, az egység és együttműködés a fejlődés érdekében, így van ez az állam, az önkormányzat valamint az egyházi intézmények esetében is.

Az oktatás, nevelés terén pedig mindez kiemelt jelentőséggel bír.

Ternyák Csaba egri érsek örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Miskolc önkormányzata az utóbbi években jelentős számban adott át oktatási-nevelési intézményeket a történelmi egyházaknak. Mint mondta, ez öröm és gazdagodás a városnak is. A helyi hívek, vallásos meggyőződésük okán nyilván szívesebben íratják be gyermekeiket egy felekezeti iskolába, és otthonosabban érzik magukat Miskolcon, ha azt tapasztalják, hogy erre a város és történelmi egyházak között létrejött együttműködésnek köszönhetően, adott a lehetőség. Az egri érsek köszönetét fejezte ki az intézményekben dolgozó pedagógusoknak. Mint fogalmazott, az ő törődésük, szerető gondoskodásuk kiemelt fontosságú a gyermeknevelésben, ezek nélkül hiába korszerű egy intézmény infrastruktúrája. – Ezekben az intézményekben jó polgárokat akarunk nevelni, jó magyarokat és jó keresztényeket. Olyanokat, akik szeretik ezt a várost, tenni akarnak érte, és fontos számukra, hogy jó legyen itt élni. Ez mindannyiunk közös célja – hangsúlyozta Ternyák Csaba. Hozzátette, ezért fontos, hogy megtanuljuk becsülni egymást, hogy tisztelettel és szeretettel tekintsünk a másikra. Támogatni kell minden olyan kezdeményezést, amelyek előbbre viszik a közösség ügyét. A Weöres Sándor Katolikus Óvoda Szent Ritát választotta a közössége védőszentjéül. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés